Thursday, January 9, 2014

Për të zgjedhur hudhrën më të mirë, zgjidhni ato me ngjyrë të kuqe



Tashmë një kohë të gjatë është njohur se hudhra ka efekte antioksisuede, por së fundi është mësuar se lloje të ndryshme të saj kanë sasi të ndryshme të përbërësve me efekt mbrojtës.

Studiuesit amerikanë thonë se sa më e fortë hudhra, aq më e shëndetshme dhe më e pasur me antioksidues është ajo.

Pasi kanë analizuar 10 lloje të hudhrave të qëruara, të freskëta, është treguar se llojet të cilat kanë shije më të theksuar kanë edhe veprim më të lartë antioksidues, ndërsa me këtë edhe aftësi më të mira për të shkatërruar radikalet e lira.

Radikalet e lira janë mbetje të cilat krijohet gjatë procesit të oksidimit të cilat shtojnë rrezikun për sëmundje të ndryshme, përfshirë edhe ato kanceroze.

Për të zgjedhur hudhrën më të mirë, zgjidhni ato me ngjyrë të kuqe.

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.