Friday, December 20, 2013

Si te pergatisim dyll ne shtepi?



Do te jeni dyfish te kenaqur, duke qene edhe se qimet do te dalin me ngadale.
 
Per kete na duhen:
Nje termometer kuzhine
1-2 shirita (copa pambuku)
Nje spatul druri
 
Receta 1:
- 2 filxhane me sheqer
- 1/4 filxhan me leng limoni
- 1/4 filxhan me uje
 
Receta 2:
- 1 filxhan me sheqer
- 1 filxhan me mjalte
- leng nga gjysem limoni
 
Hidhini perberesit e recetes 1 ose 2 (varet cilin deshironi), ne nje ene qe duron nxehtesi. Perziejini mire dhe verini ne temp te nxehte 250 grade. Kur te filloj te nxehet shume uleni pak nxehtesine, dhe trazojeni vazhdimisht. Hiqeni nga zjarri kur te kete marre pamjen e duhur.

Si ta aplikojme?
 
Lahuni mire para se ta aplikoni kete, lekura s’duhet te kete shenja deodorantesh, parfumesh, kremerash.
Filloni te shperndani ne lekure masen e pregatitur. (masa duhet aplikuar kur te kete marre temp e dhomes, pra jo e nxehte).
Lereni mbi lekure per nje minute, pastaj terhiqeni me copen e pambukut, sigurisht ne drejtim te kundert te qimeve. Nese eshte nevoja, aplikoni perseri nga kjo mase, per t’u pastruar plotesisht nga qimet.
Ndoshta ju dhemb pak, por me 2-3 here dhimbja fillon e duket me e vogel.
 
Keshilla!
1.Copat mund t’i lani per t’i perdorur perseri.
2. Duhet te evitoni vendet e lekures nese keni shenja, plage, smaliatura, (kujdes zonen e syve nese depiloni fytyren), kujdes cdo lloj shenje qe mund te keni mbi lekure.
3. Masen qe tepron ruajeni ne nje kavanoz qelqi te mbyllur mire (ne frigorifer).
4. Nese eshte shume e trashe, dhe ju nuk e doni keshtu mjafton te shtoni pak uje duke i dhene nje vale. (perdoreni te ftohte si heren e pare). (keshilla.net)

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.